Meny

Om mig/About me

Mitt namn är Emelie och jag fyller 24 detta året. Jag är född och uppvuxen i Bredhult utanför Växjö och bor numera tillsammans med min sambo i Lammhult 1 mil därifrån. Med oss bor ett gäng härliga Golden. Jag sitter med i styrelsen för Golden Retrieverklubben, småland som aktivitetsansvarig.

Historia

Köpte vår första Golden Retriever, Guldruschen's Right Here (Jack) 2001 som då var 2år och som sedan fick bli mitt Kennel namn (Right Here's). Jack var en helt underbar hund på alla sätt och vis. Genom en praktik våren 2002 började jag jobba som kennelhjälp hos Madeleine Runberg, kennel Guldruschen och de var genom henne som
mitt utställningsintresse väcktes. Redan samma år anmälde jag Jack till ett antal utställningar och han placerade sig med CK flertal gånger.

I början på sommaren 2003 hämtade vi hem en 9veckor gammal Guldruschen's Hey Ladies, Hugo på foder. Mitt utställningintresse var stort och jag ville ha ännu en hund att ställa ut och de var då under 2007 jag köpte SEU(u)Ch Guldruschen's Dream Maker, Baileys.
Baileys var 2 år gammal och de va efter att jag köpt honom som mina utställningar började ta form. Baileys tyckte detta var jätte roligt.

2008 hämtade vi även hem Guldruschen's Paint In Gold, Alaska på foder. 2009 tog Baileys 3 cert, 3 utställningar på raken under 5 veckors tid och kunde därmed titulera sig SEU(u)Ch (Svensk utställningschampion).

2010 Tog vi hem Goldsand's Ginger, Ginny på foder och sommaren 2011 köpte jag min fina Guldruschen's Dream Design, Emilio som är en son till Baileys syster. Emilio bor nu hos min sambos föräldrar i Grimslöv tillsammans med deras huskey.

Jag har under 2012 haft min första kull under min tik Goldsand's Ginger "Ginny". Kvar hos oss är nu Hollie. Vintern 2013 hade Ginny sin andra kull. Vi har nu köpt in Maine, Guldruschen's Trendy Miss America som är en nära släkting till vår första golden, Jack, vi ser så mycket fram emot att följa henne.

Mitt mål som uppfödare är att föda fram rastypiska Golden Retrievers, både mentalt och exteriört. Jag vill hitta en fin balans mellan exteriör, mentalitet och sundhet hos min ras. Jag har ett stort intresse för hundutställning och även för viltspår.Guldruschen's Right Here "Jack"
4th best Golden Retriever World Show Veteran 2008


Emelie tillsammans med valparna våren 2012